Vilka vi är

Vår webbplatsadress är https://luftkanot.se och vårt organisationsnummer är 9509104197.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

1) För att genomföra beställningar och köp

De personuppgifter vi samlar in är:

-Namn
-Personnummer
-Kontaktuppgifter (t.ex.adress, e-post, telefonnummer)
-Betalinformation(t.ex. kortnummer, transaktionstidpunkt, kortinnehavare)
-Betalningsformation
-Kreditupplysningar från kreditupplysningsföretag
-Orderinformation
-Din korrespondens

Varför vi samlar in dem?

-Leverans av beställd/köpt produkt (inklusive avisering om leverans eller kontakter i samband med försenad leverans).
-Identifikation och ålderskontroll
-Hantering av betalning(inklusive analys av möjliga betallösningar vilket kan innefatta en kontroll gentemot betalningshistorik och inhämtning av kreditupplysningar från kreditupplysningsföretag.- Adresskontroll mot externa källor, t.ex. Unifaun, Payson eller liknande
-Hantering av reklamations och garantiärenden

Laglig grund:

Fullgörande av köpevillkor.

Vi samlar in dina personuppgifter för att kunna genomföra din beställning på bästa möjliga sätt.

Lagringstid:

Tills dess att beställningen slutförts (inklusive betalning och leverans) och 36 månader därefter för att kunna hantera eventuella reklamations-och garantiärenden.

 

2) För att kunna hantera kundtjänstärenden

Personuppgifter behandlas för att möjliggöra följande:

-Kommunikation och besvarande av frågor till kundtjänst via, mejl, chatt eller i digitala kanaler(inklusive sociala medier)
-Identifiering
-Utredning av klagomål och ärenden.

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:

-Namn
-Personnummer
-Kontaktuppgifter (t.ex.adress, e-post, telefonnummer)
-Orderhistorik

3) För att kunna fullgöra rättsliga förpliktelser (t.ex. avseende krav i bokföringslagen, produktansvar och produktsäkerhet samt skydd av personuppgifter i IT- system)

Personuppgifter behandlas för att möjliggöra följande:

-Uppfylla rättsliga förpliktelser, enligt krav i lagar, domar eller myndighetsbeslut. Sådana förpliktelser kan t.ex. avse krav avseende produktansvar och produktsäkerhet såsom framtagande av kommunikation och information till allmänheten och kunder om produktlarm och produktåterkallelser, t.ex. vid en defekt eller hälsovådlig vara eller i den mån det krävs av bokföringslagen eller penningtvättslagen och kan hänföras till en enskild individ.

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:
-Namn
-Personnummer
-Kontaktuppgifter (t.ex.adress, e-post, telefonnummer)
-Orderhistorik
-Betalningsinformation
– Betalningshistorik

Laglig grund:
-Rättslig förpliktelse.

Lagringstid
-Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag.

4. För att kunna marknadsföra produkter och tjänster.

Personuppgifter behandlas för att möjliggöra följande:
-Visa relevanta produktrekommendationer, ge förslag på inköpslistor, påminna om kvarglömda/övergivna digitala varukorgar, spara shoppinglistor för att förenkla framtida köp eller liknande åtgärder som förenklar din köpupplevelse.
-Skicka direktmarknadsföring via e-post, sociala medier eller andra liknande elektroniska kanaler för kommunikation och marknadsföring.
-Utföra kampanjer eller skicka erbjudanden och inbjudningar till event.

De kategorier av personuppgifter som behandlas är:
-Namn
-Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post, telefonnummer)
-Bostadsort
-Uppgifter om genomförda köp

Laglig grund:
– Vid godkännande av vår integritetspolicy
– Intresseavvägning för mottagare av nyhetsbrev och besökare på webbplatser

Lagringstid
– Så länge de är relevanta för att möjliggöra ovanstånde funktioner.

Vi använder oss även av Google Analytics för att samla in data om dina aktiviteter som inte personligen eller direkt identifierar dig när du besöker vår webbplats. Denna information kan inkludera sidorna på vår webbplats du besöker, datum och tidpunkt för din aktivitet, produkterna du köper, hur du kom till vår webbplats och platsinformationen associerad med din IP address. Vi använder denna informationen för att visa relevanta annonser och för att bättre förstå våra besökare.

Cookie-filer

Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.

Vi använder cookies för att analysera vår webbplats med hjälp av Google Analytics.

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar endast dina personuppgifter när detta är ett lagkrav eller i övrigt då det är tillåtet enligt lag. När vi delar med oss av dina uppgifter kommer dessa att användas för samma ändamål som vi från början samlade in dem för.

Vi delar även dina personuppgifter med vissa företag som är självständigt personuppgiftsansvariga, såsom myndigheter eller företag som erbjuder självständiga betallösningar, datahantering eller varutransporter. Vi delar även dina uppgifter med våra leverantörer för att möjliggöra hanteringen av kundens beställning.

Dessa företag styr själva hur informationen ska behandlas i enlighet med sina integritetspolicys.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Dina personuppgifter lagras endast så länge som det krävs för att uppfylla ändamålen med behandlingen, eller så länge som vi behöver lagra dem enligt lag.

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

I enlighet med GDPR har du vissa rättigheter hur vi behandlar dina personuppgifter. Vänligen kontakta oss på [email protected] för att ta del av de uppgifter om dig som finns sparade hos oss.

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Hur du kontaktar oss vid frågor om integritet och dataskydd

Vid frågor som rör dataskydd, integritet och personuppgifter mm, vänligen kontakta oss på [email protected]

Hur vi skyddar din information

Vi vidtar nödvändiga legala, tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter från att manipuleras, gå förlorade, förstöras eller att obehöriga får tillgång till dem. Vi använder oss av krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs över internet. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information finns i därför avsedd samt säker miljö i Sverige.

0
×

Kundvagn