Sea Eagle Travel Canoe 16

31900 kr33900 kr

Travel Canoe 16 erbjuder allt du behöver för en fantastisk kanottur!

Lätt att använda, lätt att transportera och lätt att packa. Detta kompletta 2 eller 3 persons startpaket får enkelt plats i bagageutrymmet på en liten bil och inkluderar: 

Travel Canoe 16 i transportväska, justerbara aluminiumpaddlar, en avtagbar skädda, en stor högtryckspump med integrerad tryckmätare, en reparationsuppsättning och instruktioner. 

Finn i två olika paket: 2 personers startpaket med manuell pump eller 3 personers startpaket med elektrisk pump

Fri frakt inom Sverige

 • 30 dagars öppet köp
 • Tryggt köp med Klarna
Säker betalning

Säg hej till världens första uppblåsbara kanot helt i drop-stitch! 

SeaEagle Travel Canoe 16 är världens första patenterade högtryckskanot i drop-stitch-konstruktion. Kanoten är otroligt flexibel, lätt, uppblåsbar, och med en längd på 4,88 meter och en bredd på 97 cm har den plats för upp till 3 personer eller en max totalvikt på paddlare och last på 415 kg. 

Ihopvikt mäter SeaEagle Travel Canoe 101 cm x 61 cm x 40 cm och får plats i bagageluckan på en liten bil eller i en garderob. Tidsåtgång att blåsa upp kanoten: mindre än 10 minuter! 

 Kanoten har flera utmärkande egenskaper:
– Lägre vikt jämfört med traditionella kanoter av samma klass
– Extrem stabilitet som överträffar hårda kanoter – tillräckligt stabil för att stå i
– För och akterformer som skär genom vattnet för ökat glid
– En platt och plan durk i hela kanoten
– Lång vattenlinje som sträcker sig längs hela skrovet som möjliggör paddelhastigheter på upp till 8 km/h.

Den patenterade drop-stitch-konstruktionen efterliknar formen på traditionella kanoter
De platta, tre tum tjocka högtryckskamrarna (upp till 10 psi/ ca 0,7 bar) på sidorna och botten skapar en smäcker, styv och extremt rymlig kanot. Denna drop-stitch-konstruktion ger större säkerhet, otrolig stabilitet och oöverträffad packbarhet utan att negativt påverka paddlingsprestandan.

Dubbelväggskonstruktion för maximal hållbarhet
För att kunna pumpa Travel Canoe 16 riktigt hårt finns ytterligare skyddslager på varje sida. Detta består av ett extra ytterlager av 1000-denier-tyg över det befintliga 1000-denier-drop-stitch-materialet på alla sidor.

Säkrare på grund av egen flytkraft
Till skillnad från traditionella, stela kanoter får Travel Canoe 16 ytterligare flytkraft genom sin uppblåsbara konstruktion med luftkammare i botten och på sidorna. Dessutom, kan den lastas med hundratals kilo och ändå paddlas och manövreras med lätthet. Kanotens flytkraft gör Travel Canoe säker att paddla i forsar upp till klass IV.

Teknisk info

Vikt:29 kg
Kapacitet3 vuxna / Maxvikt 415 kg
Längd:488 cm
Bredd:97 cm
Dimensioner utan luft:101 cm x 61 cm x 40 cm
Luftkammare:3
Material:1100 Decitex Reinforced
Sidor:Högtrycks Drop Stitch
Golv:Högtrycks Drop Stitch
Fors klassificering:Klass IV
Lufttryck (Bar / PSI):0,7 bar /10 psi

Standardutrustning och egenskaper

 • NMMA Certifierad
 • Patenterad högtryckskonstruktion i drop-stitch konstruktion (upp till 10 psi)
 • Patenterade för- och akterpartier som skär genom vattnet för ökad riktningsstabilitet
 • 2 avtagbara, flätade träsäten i traditionell kanotstil
 • Liten avtagbar akterskädda för ökad kursstabilitet i lugna vatten
 • Kapell och bärhandtag i för och akter
 • Bärhandtag i mitten av kanoten
 • 3 separata luftkammare i drop-stich för ökad säkerhet.
 • 4 bottenventiler
 • Halkskydd på botten i för och akter
 • Tre försänkta envägsventiler
 • Får plats i medföljande väska
 • Godkänd för fors upp till Klass IV
 • Instruktioner medföljer
 • 3 års garanti

Ovanifrån, framifrån och sidovy

Patenterad konstruktion helt i drop-stitch som återskapar formen hos traditionella kanoter. 

Platta, 7,6 cm tjocka, högtryckskammare i botten och sidor formar en smäcker, rigid och extremt rymlig kanot. Med den här konstruktionen omdefinierar SeaEagle vad en kanot kan vara: en traditionell form och paddlingsupplevelse i ett uppblåsbart format, med ökad säkerhet, stabilitet och extremt förenklad transport och förvaring

Säkerhet genom designens enorma flytkraft

Till skillnad från kanoter i glasfiber eller aluminium får Travel Canoe flytkraft från det uppblåsbara skrovet som är uppdelat i tre sektioner. Denna flytkraft gör att kanoten inte sjunker, även om den vattenfyllts. Den gör också det möjligt att lasta kanoten med hundratals kilo last. Den ökade stabiliteten gör att kanoten kan paddlas i fors upp till Klass IV.

Trippelstabilitet genom dubbel åsdesign

Travel Canoe är mer stabil jämfört med manga traditionella kanoter på grund av “åsar” som löper längs skrovets hela längd. Alla kanoter har någon form av primärstabilitet, – hur stabil kanoten känns när man sätter sig i den, och sekundärstabiltet –  hur stabil kanoten känns när den kantrar. Travel Canoes utformning med två distinkta åsar samt den flata botten bidrar till stabilitet, fart och kursstabilitet. Den första åsen formas där botten möter sidorna. Den andra åsen skapas av sidornas vinkel. Sammantaget resulterar den här designen i primärstabilitet från den platta botten, sekundärstabilitet från den första åsen och ytterligare stabilitet från den andra.

Förens och akterns form samt avtagbar skädda bidrar till fart och kursstabilitet 

Travel Canoe har en form på för och akter som skär genom både vind, vatten, vågor och ström samtidigt som den ger kanoten lyftkraft och minskar paddlingsmotståndet. Den avtagbara akterfenan / skäddan förbättrar farten och riktningsstabiliteten ytterligare då den minskar kanotens naturliga rörelse i sidled och fokuserar kraften framåt. Skäddan är utformad för att användas i öppna vatten och under blåsiga förhållanden. Det tar några sekunder att avlägsna den när kanoten ska användas i t.ex. fors.

 

Halskydd för säkert fotfäste 

För bra fotfäste och trygg och säker i- och urstigning finns ett halkskydd i skumplast med god friktion. Detta gör inte bara kanoten säkrare att stå i, särskilt vid fiske med kastspö – det ger också extra skydd till kanotens durk. För säkring och positionsjustering av packning finns ett antal D-ringar för att fästa remmar.

Packas i väska och får plats i bakluckan på en liten bil. 

Travel Canoe är inte bara lättare jämfört med stela kanoter i samma klass – den kan också packas ner till en fjärdedel av sin storlek i uppblåst läge. Så Travel Canoe får enkelt plats i även riktigt små bakluckor, vilket gör att den alltid kan finnas nära till hands

 

Ytterligare information

Varumärke

Sea Eagle

Modell

2 personer, 3 personer inkl elektrisk pump

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Sea Eagle Travel Canoe 16”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *